Pritvorena zbog napada na majku i sestru, pijana pretila da će ih pobiti

VELIKA PLANA, 11. avgust 2023 – Rešenjem Osnovnog javnog tužilaštva u Velikoj Plani M. P. iz Markovca (1986) je određen pritvor. Prema navodima krivične prijave, ona je u alkoholisanom stanju otišla do kuće u kojoj žive njena sestra i majka gde se najpre posvađala s majkom, koju je počupala, a kada je sestra pokušala da odbrani majku i nju je fizički napala i više puta udarila rukama po glavi i telu.

Nakon toga sestra je pobegla u dvorište gde je sustigla i oborila na zemlju, udarala i gušila rukama stežući je za vrat. Kada se sestra otrgla pobegla je u dvorište komšinice i sakrila se u kuću gde su se obe zaključale, a tada je osumnjičena došla ispred kuće držeći nož u jednoj ruci i makaze u drugoj ruci, vređala ih je zvala da izađu napolje i pretila da će ih sve pobiti. Nakon toga izbušila je sve gume na vozilu koje je bilo parkirano u dvorištu, polomila oba retrovizora i udarala drvenim štapom po autu.

Ona je na saslušanju u Osnovnom javnom tužilaštvu u Velikoj Plani delimično priznala izvršenje krivičnih dela navodeći da se većeg dela dešavanja ne seća. Radi daljeg nesmetanog vođenja postupka zbog postojanja osobitih okolnosti da bi ostankom na slobodi mogla ometati postupak uticajem na oštećene, sudiji za prethodni postupak podnet je predlog za određivanje pritvora prema osumnjičenoj.

U daljem toku postupka tužilaštvo će ispitati oštećene, eventualne svedoke, odrediti veštačenje uračunljivosti osumnjičene i sprovesti druge dokazne radnje u cilju donošenja javnotužilačke odluke, navodi se u saopštenju OJT u Velikoj Plani.

Foto/ilustracija: pixabay.com

 

Skorašnji članci

error: Content is protected !!