Tvrđava muzike – prva na bini u Malom gradu grupa S.A.R.S.

SMEDEREVO, 10. avgust 2023 – Sveže amputirana ruka Satrijania, sastav poznatiji pod skraćenicom S.A.R.S. ovog četvrtka će svojim nastupom otvoriti ovogodišnje izdanje festivala Tvrđava muzike. Ovo je njihovo prvo gostovanje u Smederevu, a domaćoj publici će možda dodatno biti zanimljivo da ih vide i čuju jer je tu i njihova sugrađanka Nevena Filipović, od pre dve godine vokal u ovoj grupi.

Organizatori su se potrudili za zaista zanimljiv izbor onih koji će učestvovati. Sutra, u petak, na istom mestu je Divanhana, sarajevski bend koji izvodi sevdah na nov način i uopšte tradicionalnu muziku zemalja Balkana u novim aranžmanima nastalim pod uticajem džeza, popa i klasične muzike.

Sastav Artan Lili, čiju je muziku teško žanrovski ukalupiti, a sami članovi je definišu kao neku vrstu nojz popa, u svakom slučaju jedan su od najprominentnijih predstavnika nove srpske muzičke scene, koncert će održati u subotu.

Za kraj, u nedelju, predviđen je nastup  grupe Sale i sedlari, projekat Aleksandra Sedlara, kompozitora, dirigenta, profesora, multiinstrumentaliste… Muzički poznavaoci ga znaju kao nekoga čija su dela izvođena od Kolarca do sale Berlinske filharmonije, televizijski gledaoci kao nekog ko je svirao u mnogim šou programima i sa mnogim pop zvezdama, studenti kao profesora Fakulteta umetnosti u Nišu…

Svi kocerti počinju u 21 sat.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!