Tužilaštvo traži dve godine zatvora zbog nasilja nad devetogodišnjim detetom

SMEDEREVO, 9. avgust 2023 – Osnovno javno tužilaštvo u Smederevu podiglo je optužnicu protiv M. M. iz Smedereva (1984) kome se na teret stavlјa da je u julu mesecu, u porodičnoj kući, u večernjim satima naneo povrede svom detetu starom 9 godina. On je u teško alkoholisanom stanju više puta zadao udarce rukom u predelu glave od kojih je dete pretrpelo povrede.

Nakon što je detetu krenula krv iz nosa, on je pokušao da prikrije tragove i da spere krv sa lica mesta. Osnovno javno tužilaštvo je sprovelo istragu i prikupilo izjave svedoka, obavilo neophodna veštačenja, pribavilo izveštaje i druge relevantne dokaze koji  ukazuju da je okrivlјeni sa umišlјajem izvršio krivično delo nasilјe u porodici.

Javni tužilac predložio je osudu na kaznu zatvora u trajanju od dve godine, kao i meru bezbednosti lečenja alkoholičara. Takođe je stavlјen predlog da se prema okrivlјenom produži pritvor zbog bojazni da bi na slobodi mogao ponoviti isto ili teže krivično delo, navodi se u današnjem saopštenju Osnovnog javnog tužilaštva u Smederevu.

 

Skorašnji članci

error: Content is protected !!