Ekipa Kristal Gembling pobednik turnira u malom fudbalu u Lipama

LIPE, 30. jul 2023 – Zonaš iz Lipa, FK Sloboda, organizovao je sada već tradicionalni turnir u malom fudbalu, koji je, posle višednevnog nadmetanja, završen sinoć. Pobedila je ekipa Kristala Gemblinga, koja je u finalnom meču bila bolja od Građevinske firme Stanojević.

Završno veče turnira bilo je prava poslastica za ljubitelje malog fudbala, uz pregršt golova. Izvanredna predstava pred punim tribinama viđena je u duelu domaće ekipe Građevinske firme Stanojević i sastava Kristal Gemblinga, koji su činili momci iz susednog Radinca, aktivni  igrači malog i velikog fudbala.

Pobednici Kristal Gembling i drugoplasirani Građevinska firma Stanojević

Gosti su poveli golom mladog futsal reprezentativac Uroša Nikolića, a prednost je udvostručio Nikola Bužigan.

Tračak nade Lipljanima doneo je Miodrag Filipović, da bi sa dva pogotka Stefana Pavlovića i još jednim golom Nikole Bužigana tim iz Radinca otišao na gotovo nedostižnu prednost, bilo je 1:5.

Do kraja utakmice Viktor Stojković i Zoran Stanojević su samo ublažili poraz domaćeg tima, pobednički pehar je otišao u ruke gostiju.

Ništa manje uzbudljivo nije bilo ni u utakmici za treće mesto, u kojoj je, posle preokreta, Metal Best savladao ekipu BR Weld rezultatom 7:4. Meč je obeležio petostruki strelac Stefan Đorđević.

Iz Građevinske firme Stanojević je najbolji igrač turnira Viktor Stojković, koji je odigrao sve utakmice i postigao nekoliko odlučujućih pogodaka, kao i do finala prosto nesavladivi golman Jovan Jakovljević. Iz pobedničke ekipe, sa 9 golova, najefikasniji igrač turnira je Nikola Filipović, doskorašnji krilni napadač Smedereva, a sada novi član požarevačkog Mladog radnika

Uz pomoć sponzora i prijatelja turnira, najboljim ekipama i pojedincima pehare i nagrade uručio je Boban Stamatović Joci, glavni organizator svih dešavanja na terenu za male sportove u Lipama.

Fudbalsko veče završnice turnira u organizaciji FK Sloboda, na čijem čelu je Dragan Pajić, upotpunile su i dve sjajne koreografije KUD Lipe, koje radi pod rukovodstvom Nenada Bajića, a šansu da iskažu svoje umeće pred punim tribinama dobili su i polaznici škole fudbala u ovom mestu, koje vodi trener Toplica Milovanović.

 

 

 

Skorašnji članci

error: Content is protected !!