Smederevci u poslednjoj proveri pobedili komšije iz Mihajlovca

SNEDEREVO, 29. jul 2027 – Fudbaleri Smedereva danas su zabeležili četvrtu pobedu u pripremnim susretima. I pored poraza, komšije iz Mihajlovca su ostavile dobar utisak, uspešno su parirali, posebno u prvom poluvremenu: Smederevo 1924 – OFK Mihajlovac 2:1 (1:1).

Susret na stadionu kraj Stare železare počeo je blagom inicijativom domaćih, dok su gosti uglavnom pretili kontra napadima preko hitronogog Nemanje Stojanovića Džamba.

Prvu priliku na utakmici za Smederevo imao je novajlija Radivojević, kada je u padu, na ubačenu loptu Nikole Jovanovića, volej udarcem pokušao da pogodi metu.

Nedugo potom, igrao se 19. minut, Marković je sa svoje polovine krenuo po desnom boku, nesebično uposlio Nikolu Jovanovića, a ovaj je gotovo iz mrtvog ugla savladao solidnog Đorđevića na golu Mihajlovca.

Još jednom su isti akteri bili začetnici akcije, u kojoj je, na njenom kraju, Ivić bio zamalo kratak.

Nisu se predavali Mihajlovčani i u 33. minutu uspeli su da izjednače. Slobodan udarac izveo je Denković, Ostojić je prosledio loptu do Stanića, a nekadašnji kapiten oklopnika trzajem glavom sa pet metara je pogodio suprotan ugao gola.

Do odlaska na odmor obe ekipe su imale po nekoliko pokušaja, ali nije bilo promene rezultata.

Samo što je počeo nastavak Zličić je povratnom pronašao Dimitrijevića, koji je iz neposredne blizine, iz gotovo idealne pozicije, prebacio nebranjeni deo gola.

Uzvratio je kontrom iskusni Milosavljević, uposlio je Lukića, ali je njegov udarac blokirao Panić i sačuvao tako mrežu Smedereva.

Za prethodni promašaj Dimitrijević se iskupio u 62. minutu, kada je asistirao Ožegoviću, a ovaj  sa 7-8 metara neodbranjivim šutem poslao loptu pod prečku gola Mihajlovca.

Do kraja utakmice šansu da uvećaju prednost Smederevci su imali preko Bojića, nakon proigravanja Zličića, a nešto kasnije i tamnoputi Julius, fudbaler koji je na probi u Smederevu, nije uspeo da realizuje izglednu kontru.

Smederevo je tako zabeležilo četvrtu pobedu u šestoj pripremnoj utakmici. Naredne subote počinje tka za bodove u Prvoj ligi, na premijernom meču Smederevci dočekuju Inđiju.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!