FK Ljunjevac imao najbolju ponudu za mesto u Podunavskoj okružnoj ligi

SMEDEREVO, 28. jul 2023 – Nakon što je FK Cerovac 2013 pred desetak dana obavestio Fudbalski savez Podunavskog okruga da istupa iz takmičenja u Podunavskoj okružnoj ligi, Savez je prošlog petka objavio javni poziv za najpovoljnjeg ponuđača, klub koji će naslediti njihovo mesto u ligi. Ponude su u prostorijama Saveza juče u podne otvorene, a najbolja je bila ona koju je poslao FK Lunjevac, vicešampion u Prvoj gradskoj ligi Smedereva u protekloj sezoni.

Kakva, odnosno kolika je bila ponuda Lunjevčana, kao i obično u ovakvim situacijama, nije objavljeno. Zna se samo ko su im bili konkurenti sa slabijim ponudama; drugu po vrednosti dostavio je FK Bačinac, treću FK Budućnost iz Male Krsne, a četvrtu FK Bresje Superior.

Inače, da učestvuju u nadmetanju, odnosno da dostave ponude, po slovu javnog poziva, nisu mogli klubovi koji su u prethodnoj takmičarskoj sezoni 2022/2023 direktno ispali ili odustali iz Podunavske okružne fudbalske lige shodno propozicijama takmičenja, a to su Proleter 1947 Vranovo, Petlić SD 2006 Smederevo i Mladi borac iz Velikog Orašja, ili su ušli iz najnižeg ranga u neposredno niži rang, kao što je bio slučaj s Vrbovcem, što je smanjilo broj pretendenata na mesto u ligi.

Za naredni četvrtak zakazana je konferencija klubova Podunavske okružne fudbalske lige u Regionalnom centru u Smederevu na kojoj će i ostali učesnici lige biti informisani o novom članu, a biće izvučeni i takmičarski brojevi i određeni parovi po kolima. Prvenstvo u Podunavskoj okružnoj ligi, po ranije utvrđenom kalendaru, trebalo bi da počne prvog vikenda u septembru.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!