Vozili pod dejstvom alkohola, bez dozvole, oboren pešak…

24. jul 2023 – Pripadnici saobraćajne policije tokom prethodnog vikenda zadržali su u Velikoj Plani i Smederevu trojicu vozača koji su vozili pod dejstvom alkohola, jednog koji je odbio da se podvrgne alkotestu i jednog koji je odbio da se podvrgne testu na psihoaktivne supstance.

Saobraćajni policajci u Velikoj Plani isklјučili su iz saobraćaja četrdesetosmogodišnjeg muškarca koji je upravlјao automobilom „pežo“ sa 4,23 promila alkohola u organizmu.

U Velikoj Plani, takođe, zadržan je i šezdesettrogodišnji vozač kombija „reno“ koji je, vozeći sa 1,8 promila alkohola u organizmu, oborio pedesettrogodišnjeg  biciklistu koji je tom prilikom lakše povređen. Protiv vozača će biti podneta krivična prijava, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo ugrožavanje javnog saobraćaja.

Saobraćajne patrole u Smederevu zadržale su trojicu vozača, tridesetsedmogodišnjeg vozača „fijata“ koji je odbio da se alkotestira, pedesetjednogodišnjeg vozača „audija“ bez vozačke dozvole i sa 1,32 promila alkohola, kao i tridesetjednogodišnjeg vozača teretnog vozila „reno“, koji je vozio bez vozačke dozvole i odbio da se podvrgne testu za utvrđivanje prisustva psihoaktivnih supstanci.

Foto/ilustracija: MUP Srbije

 

Skorašnji članci

error: Content is protected !!