Poraz od skopskog Vardara na pripremama na Zlatiboru

ZLATIBOR, 23 jul 2023 – Fudbaleri Smedereva sastali su se danas na Zlatiboru sa skopskim Vardarom, nekadašnjim dugogodišnjim prvoligašem u doba SFRJ. Pobedio je makedonski tim  sa 1:0 (0:0) i tako Smederevcima naneo prvi poraz u ovom pripremnom ciklusu.

Za Smederevo su meča započeli:  Kaličanin, Aleksa Marković, Radivojević, Radić, Kostić, Vujičić, Ožegović, Stojković, Nikola Jovanović, Stevanović i Ivić. Kasnije su u igru ušli: Jović, Cvetković, Umar, Vesić, Zličić, Bojić, Pirgić, Aleksa Jovanović, Ilić Vladimir, Blagojević .

Za Vardar su na teren istrčali: Gačevski, Glišić, Miškovski, Veceski, Brdarovski, Miceski, Nikolovski, Pedrinjo,  Mitev, Lemnos i Desnić. Igrali su još: Jovčev, Papuli, Cvetkov, Demir Blaževski, S. Zdravkovski, O. Zdravskovski, Lefkov, Gaštarov, Spasić i T. Nikolovski.

Prvo poluvreme utakmice, koja je igrana pred nekih osamdesetak gledalaca, prošlo je bez većih prilika. Blagu inicijativu imali su igrači iz Skoplja, koji su priredili i jednu izgledniju priliku pred oba gola; pokušaj glavom posle kornera, ali je lopta prošla pored gola Kaličanina.

Sve do 60. minuta vodila se ravnopravna borba, a onda su gosti iz Severne Makedonije iskoristili neopreznost oklopnika i poveli.  Ožegović je driblao na nekih trideset metara od gola, a uporni Darko Micevski se prikrao i uzeo loptu. Poneo je ka golu Kaličanina, koji mu je krenuo u susret, ali je Micevski uspeo da pogodi suprotan ugao i donese prednost svom timu.

Pokušali su Smederevci da uz veći posed i inicijativu stignu do izjednačenja, no je na kraju ipak slavio makedonski klub.

Smederevci imaju u planu još jednu utakmicu, u sredu protiv Zlatibora, a zatim, po povratku kući, generalnu probu bi trebalo da imaju na stadionu kraj Stare železare protiv OFK Mihajlovca.

 

 

Skorašnji članci

error: Content is protected !!