Ugovor o sufinansiranju programa energetske sanacije kuća i stanova

SMEDEREVO, 20. jul 2023 – Gradonačelnik Smedereva Jovan Beč u ime grada potpisao je danas sa Ministarstvom rudarstva i energetike Ugovor o sufinansiranju programa energetske sanacije porodičnih kuća i stanova. Ukupno planirana sredstva za realizaciju navedenih mera iznose 25 milion dinara. Za tu namenu Ministarstvo je opredelilo 15 miliona, dok je Grad obezbedio 10 miliona dinara.

Sredstava će biti upotreblјena za unapređenje termičkog omotača zgrade putem, zamene stolarije, postavlјanja termičke izolacije zidova i krovova, ako i termotehničkih sistema u zgradama zamenom postojećeg grejača prostora efikasnijim, za zamenu postojeće ili ugradnju nove cevne mreže, radijatora, ugradnju toplotnih i cirkularnih pumpi, kalorimetara, a predviđena je i ugradnja solarnih kolektora za pripremu potrošnje tople vode i solarnih panela za proizvodnju električne energije za sopstvene potrebe kao i panela za stambene zajednice i porodične kuće.

Građani Smedereva će blagovremeno biti obavešteni o datumu raspisivanja konkursa, kao i o rokovima realizacije, navodi se u današnjem saopštenju kabineta gradonačelnika.

Informacija i foto: Kabinet gradonačelnika Smedereva

Skorašnji članci

error: Content is protected !!