OJT u Velikoj Plani: Određen pritvor osumnjičenom za nasilje u porodici

VELIKA PLANA, 19. jul 2023 – Dežurni javni tužilac Osnovnog javnog tužilaštva u Velikoj Plani je policijskim službenicima naložio da donesu rešenje o zadržavanju osumnjičenog D. M. iz Novog Sela, rođenog 1976. godine. Prema navodima krivične prijave, on je u porodičnoj kući, u stanju potpune alkoholisanosti, najpre vređao svoju maloletnu ćerku i suprugu, a zatim im je uputio preteće reči da će ih ubiti tako što će ih zaklati nožem, a zatim će ubiti i sebe, da bi nakon toga prišao maloletnoj ćerci i zadao joj udarac otvorenom šakom u predelu lica.

On je na saslušanju u Osnovnom javnom tužilaštvu u Velikoj Plani negirao izvršenje krivičnih dela, pa je nakon saslušanja na osnovu predloga postupajućeg javnog tužioca sudija za prethodni postupak Osnovnog suda u Velikoj Plani odredila pritvor prema osumnjičenom zbog postojanja osobitih okolnosti da bi ostankom na slobodi mogao ometati postupak tako što će uticati na oštećene sa kojima živi u istoj kući. Prema osumnjičenom istovremeno su primenjene i mere u skladu sa Zakonom o sprečavanju nasilja u porodici.

Radi utvrđivanja potpunog činjeničnog stanja, tužilaštvo će u daljem toku postupka ispitati oštećene i sprovesti druge dokazne radnje u cilju donošenja pravilne javnotužilačke odluke, navodi se u današnjem saopštenju Osnovnog javnog tužilaštva u Velikoj Plani.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!