Stefan Stevanović Mendi ponovo u starom jatu

SMEDEREVO, 15. jul 2023 – Posle pet godina među svoje se vratio ljubimac navijača Smedereva Stefan Stevanović Mendi (33).

Krilni napadač, a po potrebi i centarfor, prve fudbalske korake je načini u rodnom Smederevu, a potom je bio đak škole Crvene zvezde, sa kraćim epizodama u mlađim kategorijama Rada i Obilića. Nakon toga, igrao je za seniore Jagodine, Mladog radnika 1926 i lučanske Mladosti. Po nagovoru tadašnjeg trenera i nekadašnjeg golgetera Smedereva Milorada Zečevića vratio se u matični klub 2017 godine. Za kratko vreme svojim igrama i golovima postao je miljenik despota, a njegov het-triku protiv kragujevačke Šumadije 1903 i nekoliko odlučujućih golova odveli su Smederevce tada do prvog mesta na kraju jeseni. Sjajne partije u dresu Smedereva bile su odlična preporuka da ode u slovenačku Sežanu, a potom i Koper, gde je bio jedan od glavnih igrača tih ekipa, što je za posledicu imalo da se u deželi zadrži nešto manje od pet sezona. Zimus je došao u ekipu Inđije, a od danas je ponovo član kluba u kome je ponikao.

– Ne treba posebno da naglašavam da mi je, kao rođenom Smederevcu, ovaj klub u kome sam fudbalski prohoda srcu najdraži. Za moj povratak kući velike zasluge pripadaju sportskom direktoru Predragu Sikimiću sa kojim sam zajedno igrao u Sloveniji, bili smo i ostali veliki prijatelji, kako na terenu tako i van njega – kaže Stevanović.

O ličnim i klupskim ambicijama povratnik u redove Smedereva bio je prilično odmeren.

– Treba da budemo realni i da kažemo da je ovo samo nešto malo slabiji rang od Super lige i da nas čeka naporna i neizvesna sezona. Po onom što sam video na treninzima, mislim da Smederevo ima dosta kvalitetnih pojedinaca. Dobro će nam doći desetodnevne pripreme na Zlatiboru, a posebno kontrolne utakmice, kako bi novi stručni štab mogao uspešno da ukomponuje ekipu. Cilj nam je da izborimo plasman među prvih osam, a onda će, čini mi se biti mnogo lakše – ističe popularni Mendi.

 

Skorašnji članci

error: Content is protected !!