Pobeda na Novom Beogradu – Radnički – Smederevo 0:2

BEOIGRAD/SMEDEREVO, 15. jul 2023 – U drugoj kontrolnoj utakmici, uoči odlaska na desetodnevne pripreme na Zlatiboru, fudbaleri Smedereva su ove subote odmerili snage sa novobeogradskim Radničkim i pobedili sa 2:0 (1:0).

Na stadionu kraj Studenjaka Smederevci su do vođstva stigli već u 9. minutu. Gol je postigao novajlija Vujičić posle razornog šuta sa 22-23 metra pod prečku gola domaćih.

U nastavku je viđena bolja igra Smederevaca, dve izglede prilike je propustio Zličić, jednu posle asistencije povratnika Stevanovića, a drugu posle odličnog prodora Nikole Jovanovića. Sa desne strane je ubačena lopta ka Zličiću, ali se ovaj nije snašao ispred gola. Treba pomenuti i odličnu intervenciju Kaličanina koji je u jednom momentu spasao gol Smedereva.

Startna postava Smederevaca u meču sa novobeogradskim Radničkim

Dugo poluvreme su obojica trenera, Novobeograđana Dejan Rađenović, inače bivši igrač oklopnika, i Smedrevaca Saša Mićović, iskoristili da provere rezerviste i igrače koji se nalaze na probi. To je unekolko oslabilo ritam meča u odnosu na ono što je viđeno u prvom delu.

Od prilika, vredi istaći promašaj Smederevaca preko Marisavljevića, kada je sa 13-14 metara šutirao preko gola.

Strahinja Jović na golu Smedereva se istakao panterskim skokom i još lepšom paradom posle šuta domaćih iz slobodnog udarca.

Pred sam kraj utakmice viđena je sjajna asistencija Vladimira Ilića, koji je sa golom spojio Stefana Pirgića, on zaobilazi golmana domaćih i lako realizuje ukazanu mu priliku, postavljajući na taj način konačan rezultat; Radnički – Smederevo 0:2.

Smederevci u ponedeljak putuju na Zlatibor na desetodnevne pripreme gde će za protivnike imati Jedinstvo sa Uba 19, potom Vardar iz Skoplja 22. i Zlatibor 26. jula.

Kompletan spisak putnika na pripreme biće poznat sutra,a iz kluba najavljuju da će biti još pojačanja.

 

Skorašnji članci

error: Content is protected !!