Nasilnik/povratnik u pritvoru pod sumnjom da je pretukao bivšu ženu

SMEDEREVO, 15 jul 2023 – Na osnovu predloga Osnovnog javnog tužilaštva u Smederevu prema M. M. (75) određen je pritvor u trajanju od 30 dana. On se sumnjiči da je 11. jula bivšoj nevenčanoj supruzi, nakon što je došao u njenu porodičnu kuću, bez jasnog povoda zadao više udaraca zatvorenom šakom u predelu glave i tela, a nakon toga uzeo i štapove pomoću kojih oštećena hoda i nastavio da joj njima zadaje udarce u predelu glave.

Žena je zadobila povrede za sada neutvrđenog stepena, a po nalogu dežurnog javnog tužioca izvršen je uviđaj lica mesta, izvršeno je i alkotestiranje osumnjičenog i utvrđeno je da je imao 0,6 promila, a oštećena je prevezena u Urgentno-prijemni blok Opšte bolnice u Smederevu gde joj je ukazana medicinska pomoć.

Od strane tužilaštva je prema osumnjičenom M. M. najpre određeno zadržavanje a potom je predloženo i određivanje pritvora, pri čemu je naročito u obzir uzeta i činjenica da je dva puta pravnosnažnoo suđivan za krivična dela sa elementima nasilјa.

Pritvor je određen zbog postojanja osnovane sumnje da je izvršio krivično delo nasilјe i porodici, kao i zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će ometati postupak uticanjem na oštećenu, kao i da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo, navodi se u saopštenju OJT u Smederevu.

Foto/ilustracija: pixabay.com

Skorašnji članci

error: Content is protected !!