Rukometaši Smedereva do 14 godina ponovo pobednici turnira u Parizu

PARIZ, 13. jul 2023 – Smederevski mladi rukometaši, do 14 godina, drugu godinu zaredom su osvojili prvo mesto u Parizu na turniru „Paris World Games“. Ove godine su to učinili na superioran način, ostvarivši pet vezanih pobeda, a u finalu su ovog danas nadigrali ekipu domaćina Bois Colombes Handball iz predgrađa Pariza, pobedili ih sa 21:10 i osvojili pehar namenjen pobedniku.

Pored prvog mesta smederevske ekipe, golmanu Vukši Martiću pripao je trofej namenjen MVP igraču finala.

Smederevci su superiorno stigli do finala pošto su u svojoj grupi zabeležili sve četiri pobede sa više nego ubedljivom gol razlikom – 90:49. Prvo su savladali vršnjake iz Belgije rezultatom 19:8. Nakon toga sa 27:11 pobedili su ekipu ASHB Tamponnais, da bi potom bili bolji i od ekipe US Fecamp koju su porazili sa 7 golova razlike, bilo je 24:17. Istom razlikom, sedam golova u plusu za Smederevo, savladana je ekipa  HBM Handball Bassin  Meurthe – 20:13.

Osim da se dokažu na sportskom polju, ovo je za mlade Smederevce, 2010. godište i mlađe, bila lepa prilika da se u pauzi između mečeva upoznaju sa jednim od najlepših ako ne i najlepšim gradom sveta. Prvi slobodan dan i iskoristili su za posetu dvorcu Versaj, a do kraja boravka u Francuskoj planiran je obilazak i drugih znamenitosti Pariza.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!