Novo pojačanje: Miloš Ožegović za jači vezni red Smederevaca

SMEDEREVO, 12. jul 2023 – Posle Nikole Vujičića (27), doskorašnjeg veziste čačanskog Borca 1926, redove Smedereva 1924 pojačao je i Miloš Ožegović (31), povratnik iz Austrije, kome najviše odgovara uloga defanzivnog veznog.

Ožegović je ponikao u mlađim kategorijama Rada, a potom je bio član brojnih klubova, među njima su i timovi sa superligaške scene; kruševački Napredak, lučanska Mladost, novosadska Mladost GAT, Radnik iz Surdulice, Mačva iz Šapca, Jagodina. Dve godine proveo je i u islandskom Vikinguru, aktuelnom šampionu ove države. Poslednji klub za koji je igrao bio je član Regionalne lige Ost u Austriji Mauerverk.

– Na predlog šefa struke Saše Mićovića kontaktirao me je sportski direktor Predrag Sikimić i na obostrano zadovoljstvo brzo smo postigli dogovor. Živim u Pančevu sa suprugom i troipogodišnjim sinom i odgovaralo mi je da dođem u klub koji nije daleko, a prepoznatljiv je po bogatoj tradiciji. Imao sam i druge ponude, ali je presudila blizina Smedereva i učiniću sve da pomognem da se ostvare ambicije kluba – kaže Ožegović.

Rođeni Pančevac je sa timom već nekoliko dana i za novu ekipu ima samo reči hvale.

– Prvi utisci su više nego pozitivni i verujem da ću se brzo uklopiti u sistem igre. Od ranije se znam sa Miroljubom Kostićem, s njim sam bio klupski drug u Radniku i Napretku. Dobro su mi poznati i kvaliteti kapitena Nikole Stojkovića Piksija, sa terena poznajem Jovana Krnetu i još nekoliko igrača sa kojima sam se družio. Smederevo deluje kao ozbiljna i zdrava sredina i mislim da po svim parametrima zaslužuje da se nađe u najboljem rangu takmičenja – zaključuje kratak razgovor Miloš Ožegović.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!