Prvo pojačanje Smedereva iz prošlosezonskog rivala u borbi za titulu

SMEDEREVO, 11. jul 2023 – Nikola Vujičić, sada već bivši član Borca 1926 iz Čačka, najvećeg konkurenta za osvajanje prvog mesta i promociju u Prvu ligu, prvo je pojačanje Smedereva. Prošao je školu Vojvodine, potom je bio član brojnih klubova, od novosadskog Proletera, preko Bačke, Železničara iz Lajkovca i Starih Banovaca do Jagodine, a ima i epizodu u grčkom PAO Kufalionu.

Smederevo je, podsetimo, pripreme za novu sezonu počelo prošlog četvrtka sa novim trenerskim tandemom, koji čine Saša Mićović, šef struke i Bojan Ostojić, njegov asistent, doskorašnji defanzivac Partizana. Na prvoj prozivci bilo je 29 fudbalera, potencijalnih kandidata za sastav novog/starog prvoligaša. To su uglavnom bili igrači koji su u Smederevu nastupali i prošle sezone, ali i nekolicina onih koji su došli da probaju da se izbore za plavo-beli dres. Kako pripreme odmiču, a radi se dva puta dnevno na stadionu i Kovinu, polako se slaže mozaik onih koji će parafirati profesionalne ugovore.

Zbog toga pune ruke posla ima sportski direktor Predrag Sikimić.

– Još prošle zime želeli smo da angažujemo Vujičića i nema sumnje da smo njegovim dolaskom u velikoj meri rešili pitanje ofanzivnog veziste. Kvalitet je potvrdio tokom cele prošle sezone, a u oba meča protiv nas je bio jedan od najboljih pojedinaca i nesumnjivo da će biti istinsko pojačanje – kaže za Vujičića Sikimić.

Vujičić će, baš kao i još neki drugi fudbaleri čiji se potpis očekuje, svoj debi u novom dresu imati već sutra, na pripremnoj utakmici protiv Omladinca u Novim Banovcima.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!