S ministarstvom potpisan ugovor za sredstva za Miholjske susrete sela

SMEDEREVO, 6. jul 2023 – Gradonačelnik Smedereva Jovan Beč danas je u ime grada Smedereva sa Ministarstvom za brigu o selu potpisao Ugovor o dodeli bespovratnih sredstava za organizovanje ovogodišnje manifestacije Miholjski susreti sela.

Ove godine, kao i prethodne dve planirano je da se ovaj kulturni program održi u tri sela na teritoriji grada Smedereva. Prva manifestacija je planirana da se održi krajem septembra u Skobalјu, dok su druge dve planirane u oktobru od kojih je jedna planirana u Lunjevcu, a završni program biće u Osipaonici.

Ministar Milan Krkobabić potpisao je danas ugovore sa predstavnicima 95 jedinica lokalnih samouprava. Za ove namene lokalnim samoupravama je opredelјeno ukupno 45,5 miliona dinara, a maksimalan iznos koji su opštine bespovratno dobile za osmišlјavanje programa ovog etno i sportskog festivala je do 500.000 dinara.

Programi ovog karaktera koji pomažu da seoske sredine zažive značajni su jer pomažu da naša sela pokažu sve ono što poseduju, od tradicije i običaja koji su ih održali, do savremenog, a to je ono što je čovek danas.

Informacija i foto: Kabinet Gradonačelnika Smedereva

 

Skorašnji članci

error: Content is protected !!