Palanačka opština raspisala javne pozive za podsticaje u poljoprivredi

SMEDEREVSKA PALNKA, 5. jul 2023 –  Opštinsko veće Smederevske Palanka raspisalo je javni poziv za podnošenje zahteva za ostvarivanje prava na podsticaje za investicije u fizičku imovinu poljoprivrednog gazdinstva za nabavku novih mašina i opreme za unapređenje primarne poljoprivredne proizvodnje u stočarstvu u 2023. godini.

Pravo na podsticaje mogu da ostvare upisani u Registar poljoprivrednih gazdinstava: 1) fizičko lice – nosilac komercijalnog porodičnog poljoprivrednog gazdinstva; 2) preduzetnik; 3) privredno društvo; 4) zemljoradnička zadruga koja ima najmanje pet članova zadruge, 5) srednja škola; 6) naučnoistraživačka organizacija u oblasti poljoprivrede.

Javni poziv je otvoren do 31. oktobra, a ukupna sredstva koja su opredeljena iz budžeta Opštine iznose 4.500.000 dinara. Najviši ukupni iznos podsticaja koji korisnik može da ostvari u jednoj kalendarskoj godini je 200.000,00 dinara.

Detaljne informacije mogu se dobiti na zvaničnoj internet prezentaciji opštine Smederevska Palanka na adresi www.smederevskapalanka.rs na linku  kao i putem telefona odeljenja za Lokalni ekonomski razvoj, privredu i poljoprivredu opštine Smederevska Palanka: 026/415-0060, svakog radnog dana od 7 do 15 časova.

Raspisan je i javni poziv za dodelu budžetskih sredstava namenjenih za sprovođenje mera podsticaja u poljoprivredi i ruralnom razvoju – regres za reproduktivni materijal za veštačko osemenjavanje. Pravo na ostvarivanje regresa imaju nosioci, odnosno članovi registrovanog poljoprivrednog gazdinstva na teritoriji opštine Smederevska Palanka – odgajivači krava/junica i svinja.

I ovaj javni poziv je otvoren do 31. oktobra, a ukupna sredstva koja su opredeljena iz opštinskog budžeta Opštine iznose milion dinara.

Detaljne informacije i za ovaj javni poziv mogu se dobiti na zvaničnoj internet opštine Smederevska Palanka na adresi www.smederevskapalanka.rs na linku kao i putem telefona odeljenja za LER, privredu i poljoprivredu opštine Smederevska Palanka: 026/415-0060, svakog radnog dana od 7 do 15 časova.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!