Do 30. septembra zahtevi za subvencionisane kredite za poljoprivredu

29. jun 2023 – Ministarstvo poljoprivrede objavilo je da svi zainteresovani poljoprivrednici koji ispunjavaju uslove do 30. septembra mogu da podnesu zahteve kod poslovnih banaka za kredite koje subvencioniše ovo ministarstvo.

Svaki polјoprivrednik ima pravo na kredit kod svoje poslovne banke u visini njegovog kreditnog limita a država subvencioniše kamatu.

Pravo na kreditnu podršku imaju fizička lica – nosioci komercijalnog porodičnog poljoprivrednog gazdinstva, preduzetnici i pravna lica  – zemljoradničke zadruge s najmanje pet članova, mikro i mala pravna lica.

Fizičko lice kao nosilac komercijalnog porodičnog poljoprivrednog gazdinstva i preduzetnik može da ostvari pravo na kreditnu podršku pod uslovom da je ukupan iznos kredita do šest miliona dinara.

Pravno lice pravo ostvaruje ako je ukupan iznos kredita do 18 miliona dinara.

Ovo finansiranje namenjeno je investicionim ulaganjima u novu poljoprivrednu mehanizaciju i opremu, za nabavku životinja, za razvoj ratarstva, voćarstva, vinogradarstva, povrtarstva i cvećarstva, investiciona ulaganja u novu poljoprivrednu mehanizaciju i opremu, kao i za nabavku hrane za životinje, navodi se u saopštenju ministarstva.

Foto/ilustracija: pixabay.com

Skorašnji članci

error: Content is protected !!