Mareti u čast – mlade nade, bivši i sadašnji profesionalci, njegovi đaci…

SMEDEREVO,  24. jun 2023 – U Dvorani Smederevo danas je održan po prvi put Memorijalni turnir „Dragan Marinković Mareta“, posvećen nekadašnjem košarkašu, a potom treneru brojnih klubova, prerano preminulom.

Memorijal je počeo susretom mladih košarkaša, devojčica i dečaka Semendrije, kluba koji je on osnovao, i smederevskog Metalaca. Posle produžetka meč je završen 55:51. U drugoj utakmici takođe dece rođene 2011. godine i mlađe sastali su se Carina i Smederevo 1953 – 38:28.

U borbi za treće mesto Metalac je bio uspešniji od Smedereva, 43:31 je bilo, a u finalnom meču Carina je nadigrala Semendriju i pobedila sa 53:34.

Medalje i zahvalnice košarkaškim nadama, učesnicima ovog prvog memorijala uručili su Dušan Ristić, Nemanja Nenadić, Nikola Marković i Bogdan Riznić. Pehare najboljima su predali  Maretini unuk i unuka Aleksej i Janja, a prisutne je pozdravila njegova mlađa ćerka Bojana u društvu starije sestre Zorane.

Završnica ovog više nego uspešnog prvog izdanja memorijala, koga je organizovao Maretin zet Andreja Milutinović, nekadašnji košarkaš i Zvezde i Partizana, začinjen je revijalnom utakmicom „žutih“ i „plavih“ koji je završen sa 117:115.

Meč je otvorio dalekometnom trojkom član rumunske Oradee Nikola Marković, usledilo je atraktivno zakucavanje Dušana Ristića, nekadašnjeg reprezentativca, sada člana Tenerifa, propraćeno aplauzom, baš kao i dve preslikane asistencije Petra Šparovića za nove trojke Andreje Milutinovića. Nizale su se trojke i atraktivni potezi Nemanje Nenadića, Nemanje Jaramaza, Stevana Jovanovića, Bogdana Riznića, Filipa Lalovića, Branislav Đekića, kao i Smederevaca Nikole Vukasovića, Nikole Lazića, Danila Novosela i Petra Šparovića. Posebno efikasan u finišu bio je Kovinac Miljan Popadić, kome su društvo pravili sugrađani Darko Rnić i Nenada Zafirović, nekadašnji saradnik Marinkovićev iz dana je kada sa juniorkama ŽKK Kovin osvojio prvenstvo države.

Ovoj nesvakidašnjoj košarkaškoj reviji prisustvovali su Siniša Jovanović i Dušan Đurić, predsednik i generalni sekretar KSRCS, komesar za takmičenje mlađih kategorija Nikola Glišović, kao i profesor Darko Krsman, trener ekipe Uba, prvaka sveta u košarci 3X3.

 

Skorašnji članci

error: Content is protected !!