Prvenstvo Srbije u streljaštvu vazdušnim oružjem osoba sa invaliditetom

SMEDEREVO, 24. jun 2023 – Ove subote je u streljani sportske hale Smederevo održano Državno prvenstvo u streljaštvu vazdušnim oružjem za osobe sa invaliditetom. U ekipnoj konkurenciji najbolji je bio Streljački klub osoba sa invaliditetom Olimp iz Zrenjanina, čiji je član Zoran Poučki postavio novi državni rekord u kategoriji SH-1.

U ekipnoj konkurenciji drugo mesto zauzeo je SK Pobednik iz Beograda, a treće SD Radnički iz Šapca.

U pojedinačnoj konkurenciji kod žene prvo mesto osvojila je Vesna Jovanović iz SKOSI R-50 Smederevo, sa 360 krugova, drugo mesto pripalo je Katarini Krnač SD Radnički Šabac sa 353, dok je treće mesto osvojila Marina Marković iz SKOSI R-50 Smederevo sa 345 krugova.

U kategoriji muškarci SH-2 prvo mesto osvojio je Zoran Banjac iz SKOSI „Pobednik“ iz Beograda sa 366 krugova, na drugom mestu bio je Zdravko Crnogorac iz SSK Sokolovi Loznica sa 353, a treće mesto zauzeo je njegov klupski drug Goran sa 338 krugova

Kod muškaraca u kategoriji SH-1 prvo mesto sa državnim rekordom od 382 kruga pripalo je Zoranu Poučkom iz SKOSI Olimp iz Zrenjanina, drugo mesto osvojio je Milosav Kovačević iz SD Radnički Šabac sa 366 i treće mesto Nedeljko Šatara iz SKOSI Olimp Zrenjanin sa 359 krugova. D

Domaćin je bio SKOSI R-50 iz Smedereva, organizator ISS Srbije dok je pokrovitelj bilo Ministarstvo sporta preko Paraolimpijskog komiteta. Organizacija prvenstva je bila na visokom profesionalnom nivou i dobila pohvale od predstavnika ISSS i Paraolimpijskog komiteta.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!