Sunčano vreme baš i nije potrajalo, meteorolozi najavljuju pljuskove

23. jun 2023 – Republički hidrometeorološki zavod izdao je jutros upozorenje da se tokom popodneva i večeri u većem delu Srbije očekuje jače naoblačenje sa kišom i plјuskovima sa grmlјavinom, jakim i olujnim vetrom i pojavom grada u zoni najintenzivnijih plјuskova, kao i većom količinom padavina za kratak vremenski period.

Naime, kako objašnjavaju meteorolozi,  nailazak izraženog frontalnog sistema iz srednje Evrope do Srbije očekuje se posle podne i uveče. Do krajnjeg severa Bačke i Banata prolazak fronta očekuje se u periodu između 15 i 18 časova, preko ostalih delova Vojvodine i zapadne Srbije između 18 i 21 čas, a preko centralnih krajeva, Šumadije, Pomoravlјa, između 21 i ponoći sa tendencijom dalјeg premeštanja na istok i jugoistok u drugom delu noći. U nestabilnoj vazdušnoj masi ispred fronta izolovano će i ranije posle podne biti kratkotrajne kiše i grmlјavine.

Usled očekivane pojave vremenskih nepogoda, na snazi će biti narandžasti meteo alarm. Sutra, 24.6, tokom dana plјuskovi i grmlјavina će biti izraženi na istoku i jugu Srbijea u nedelјu, 25.06, nema uslova za nepogode – smenjivaće se sunčani i oblačni intervali, a kratkotrajna kiša ili plјusak biće mogući još ponegde na istoku i jugoistoku Srbije, kao i u brdsko-planinskim predelima. U ponedelјak u svim krajevima Srbije pretežno sunčano, najavljuju meteorolozi.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!