PSK Čelik prvak Srbije u planinarskoj orijentaciji za 2023. godinu

SMEDEREVO, 18. jun 2023 – U okviru dana planinara Srbije, u organizaciji Planinarsko  kluba “Vukan“ iz Požarevca, a uz podršku Planinarskog saveza Srbije, održano je Prvenstvo Srbije u planinarskoj orijentaciji, na terenima Ždrele, u podnožju Velikog Vukana na Homolјskim planinama. Kad su sabrani bodovi svih ekipa koje su nastupale, a bilo ih je 35 u konkurenciji i 7 rekreativno,najveći broj osvojile su ekipe Čelika, pa je tako PSK Čelik proglašen za ukupnog pobednika takmičenja  – prvaka države za 2023. godinu.

Na državnom prvenstvu je učestvovalo 11 klubova sa ko je rečeno 35 ekipa u konkurenciji i 7 u rekreativnom programu. Najmasovniji klub je bio baš Čelik iz Smedereva sa 9 ekipa, slede Torniks  4 u konkurenciji i dve u rekreativnom delu i Javorak sa 4 ekipe u konkurenciji i dve u rekreativnom programu.

Sedam ekipa Čelika okitilo se nekom od medalјa, od kojih pet nose titulu prvaka Srbije u Smederevo. Titulu je osvojila ekipa pionirki Čelika koja je nastupala u sastavu: Marta Trajković, Mina Vučković i Anka Ranković. U kategoriji seniorki Čeliku je pripala titula prvaka Srbije, ali i srebrna medalјa. Prvakinje Srbije su: Bilјana Aranđelović, Nataša Vasojević i Marina Stankić, a vicešampionke su iz druge ekipa seniorki: Sofija Nikolić, Jelena Stanković i Lana Ivković. Prvaci države su i seniori Čelika, a ekipa je nastupila u sastavu: Saša Nikolić, Aleksandar Živojinović i Danijel Mitrović. Veteranke Čelika, Bilјana Grujić, Aleksandra Jovanović i Danijela Jeremić, takođe su okitile zlatnim medalјama. Prvak Srbije je i druga ekipa Čelikovih veterana koja je nastupila u sastavu: Dejan Ranković, Dragan Tasić i Dušan Jovanović, dok je prva ekipa čelikovih veterana drugoplasirana, a činili su je: Dragan Pavlović, Nebojša Milovanović i Dragutin Jeremić.

Pobednik u kategoriji pionira je ekipa Spartaka i Subotice, a kategoriji juniorki Pobeda iz Beograda.

 

Skorašnji članci

error: Content is protected !!