Site icon podunavlje.info

Drama ‘n’ Play – Festival kreativne drame za decu i mlade u Smederevu

SMEDEREVO, 15 jun 2023 – Iduće nedelje, od 19. do 24. juna, pozorište PATOS, uz podršku Centra za kulturu Smederevo, priređuje prvo izdanje festivala kreativne drame za decu i mlade pod nazivom Drama ‘n’ PlayAY, saopštili su organizatori.

Festival je zamišljen kao platforma susretanja za pozorišta, omladinska pozorišta, dramske grupe, studije i sve one koji se bave dramskom pedagogijom kroz kreativni dramski proces (eng. devising theatre).

Smotra nije takmičarskog karaktera, jer i kreativna drama nije nadmetanje talenata već kolektivno delo mašte, inteligencije i empatije svih članova jednog kreativnog pozorišnog tima.

Na repertoaru prvog izdanja će se naći tri godišnje produkcije dramskih radionica za decu i mlade pozorišta PATOS, gostujuća predstava u produkciji AKC Gnezdo iz Kruševca, kao i radionica za mlade učesnike programa dramskih pedagoga iz italijanskog pozorišta Teatro Koreja iz Leća.

Program

Predstave koje će posetioci moći da pogledaju na ovom festivalu su glas mladih izvođača, njihove lične priče i ideje koje su scenski oblikovali uz pomoć svojih dramskih pedagoga. One su jedinstvena prilika da smederevska publika uživo doživi eneriju, stavove i oseti moć zajedništva mladih.  Svi programi festivala su besplatni.

Festival je podržan od strane Ministarstva za kulturu i informisanje, a deo gostujućeg programa se realizuje uz podršku Asocijacije Nezavisna kulturna scena Srbije kao deo programa festivala Na sopstveni pogon.

Exit mobile version