Određen pritvor od 30 dana osumnjičenom za prebijanje maloletnika

SMEDEREVO, 14. jun 2023 – Na osnovu predloga Osnovnog javnog tužilaštva u Smederevu, prema osumnjičenom M. G. (18) određen je pritvor u trajanju od 30 dana. On je, iz za sada još u potpunosti nerazjašnjenih razloga, dana 10. juna u večernjim satima, na javnom mestu, u centru Smedereva, sa još dva maloletnika maloletnom oštećenom starom 17 godina naneo telesne povrede.

Učinili su to tako što su mu najpre zadali dva udarca u predelu noge i leđa, nakon čega je oštećeni
pokušao da pobegne, da bi mu potom, kada su ga sustigli, zadali i više udaraca nogama i rukama po glavi i telu, kao i više udaraca kaišem po glavi i leđima, usled čega je maloletni oštećen najpre zbrinut u urgentno-prijemnom bloku Opšte bolnice u Smederevu, da bi potom na dalјi tretman bio upućen na Univerzitetsku dečiju kliniku u Beogradu.

U narednom periodu se očekuje izveštaj o stepenu i vrsti telesnih povreda koje je maloletni oštećeni zadobio navedenom prilikom.

Od strane tužilaštva je prema osumnjičenom najpre određeno zadržavanje a potom je predloženo i određivanje pritvora. zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će ometati postupak uticanjem na oštećenog, svedoke i saizvršioce.
Krivično delo nasilničko ponašanje čini svako ko grubim vređanjem ili zlostavlјanjem drugog, vršenjem nasilјa prema drugom, izazivanjem tuče ili drskim ili bezobzirnim ponašanjem značajnije ugrožava spokojstvo građana ili teže remeti javni red i mir, a za osnovni oblik krivičnog dela zaprećena je kazna zatvora do tri godine, navodi se u današnjem saopštenju OJT u Smederevu.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!