Smederevske fudbalske sudije na međunarodnom turniru u Sloveniji

13. jun 2023 – Na stadionu NK Vipava u istoimenom slovenačkom gradu održan je turnir i druženje fudbalskih sudija iz tri prijatelјska saveza tri zemlјe – iz Slovenije, Italije i Srbije, koju su predstavljale sudije Gradskog fudbalskog saveza Smederevo.

Na mini turniru prvo su se nadmetale srpske i italijanske sudije. Smederevci su dobili meč sa 1:0.

U drugoj utakmici sudije sudije MDNS Nova Gorica su se susrele sa Italijanima i savladale ih rezultatom 3:0.

U poslednjem meču novogoričke sudije borile su se sa srpskim sudijama za prvo mesto. Ovde su domaći bili ubedlјiviji, pobedili sa 4:1 i osvojili turnir.

Dejana Dragomirović iz Smedereva, Vanja Jankovć iz Kranja i Beatris Pokar iz Italije

Tri sudije, baš tako a da ne bude rečeno – sudinice, Vanja Jankovć iz Kranja, Dejana Dragomirović iz Smedereva i Beatris Pokar iz Italije, pobrinule su se da sve utakmice budu fer.

Po završetku turnira, predsednik Borut Kopač se najpre zahvalio svima na učešću u ovoj manifestaciji i uručio im spomen plakete i specijalne lopte sa znakom i posvetom kluba.

Usledilo je proglašenje najbolјih pojedinaca. Najbolji igrač turnira je Milovan Marjanović iz          Smedereva, a golman Patrik Leban iz domaće sudijske ekipe.

Roberto Semolič (AIA FIGC Arbitratos). Borut Kopač (MDNS NG) i Jovica Životić (potpredsednik sudijske organizacije GFS Smederevo)

Inače, tokom susreta sudija, uživo preko Zoom onlajn aplikacije govorio je Dejan Filipović, šef stručnog usavršavanja sudija u Srbiji.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!