Mlađi pioniri Košarkaškog kluba Smederevo 1953 prvaci Centralne Srbije

TOPOLA/SMEDEREVO, 13. jun 2023 – Pobedom u finalnoj utakmici završnog turnira u Topoli nad Šumadijom 1991 iz Kragujevca rezultatom 54:39, mlađi pioniri KK Smederevo 1953 osvojili su pehar namenjen najboljoj ekipi u tom uzrastu u Centralnoj Srbiji.

Do finala su dečaci iz Smedereva stigli posle pobeda u okviru lige sa 32 učesnika, trijumfa u plej-ofu i plasmana na završni turnir prvenstva Centralne Srbije. U polufinalu su pobedili vršnjake iz KK Jagodina sa 57 – 53. a u finalu su pobedili KK Sumadiju 1991 iz Kragujevca rezultatom
54 – 39.


Za KK Smederevo 1953 nastupali su: Petar Svilar, Ilija Petrović, Vukašin Pikulić, Toma Kaplarević, Aleksandar Đurić, Nikola Đurić, Mateja Pikulić, Stefan Žerajić, Stefan Stolić, Dušan Branković, Ignjat Čičić, Vukašin Nišavić. Trener ekipe je Marko Kaplarević.

Medalje i pehare su u ime organizatora opštine Topola,  Zadužbine Kralja Petra prvog Karađorđevića i RKS Centralne Srbije delili princ Mihajlo Karađorđević, predsednik opštine Topola Vladimir Radojković i predstavnici Regionalnog košarkaškog saveza Centralne Srbije Dušan Đurić i Nikola Glišović.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!