Memorijal „Dan nezaborava“ za stonotinsere sa invaliditetom

SMEDEREVO, 11. jun 2023 – U Smederevu je ove subote održan 21. Memorijal Dan nezaborava za stonotenisere sa invaliditetom, u znak sećanja na petojunsku tragediju 1941. godine.

Bilo je oko 120 učesnika iz devet gradova Srbije, pedesetak koji su takmičili, njihovih pratilaca, sudija i službenih lica, sakupljača loptica… Ovogodišnji Memorijal organizovali su Udruženje paraplegičara Smederevo, STIKS Smederevo i DSRI Smederevo. Sredstva su obezbedili Ministarstvo za rad, socijalno i boračka pitanja, Stonoteniski savez osoba sa invaliditetom Smederevo i Stonoteniski savez Srbije. Značajnu pomoć pružio je grad Smederevo, kao i Sportska hala u kojoj je održan Memorijal.

U konkurenciji žena u kolicima najbolja je bila Ana Prvulović iz STO OSI Neos iz Novog Sada, ona je u finalu pobedila Samru Kojić iz Leskovca. Bronzane medalje u ovoj kategoriji osvojile su Tanja Mikašević iz Čačka i Vesna Živković iz Beograda.

U nadmetanju muškaraca stojeći 6-7  pobedio je Mihajlo Radovanović iz Novog Sada, a drugo mesto zauzeo je Luka Vidović, takođe Novosađanin. Treća mesta pripala su Ivanu Bogdanoviću iz Novog Sada i Milanu Antiću iz Niša.

U kategoriji muškaraca stojeći 8-10 najbolji je bio Bojan Jovanović iz  Niša, drugo mesto zauzeo je Milorad Jovanović, još jedan Nišlija, a dve bronze pripale su Dariu Stošiću i Nebojši Kitiću iz Beograda i Niša.

Kod muškaraca u kolicima slavio je Nemanja Ćurić iz Novog Sada, Aleksandar Jevremović iz Novog Sada osvojio je srebro, a bronze su pripale Novosađaninu Bojanu Stamenkoviću i Milošu Stoiljkoviću iz Niša.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!