Site icon podunavlje.info

Tender za uređenje Ulice Prvog srpskog ustanka u Smederevskoj Palanci

SMEDEREVSKA PALANKA, 9. jun 2023 – Opštinska uprava Smederevske Palanke raspisala je javnu nabavku za radove na investicionom održavanju dela Ulice Prvog srpskog ustanka u pešačkoj zoni. Vrednost posla je procenjena na 40.431.194 dinara bez PDV-a.

Ulica Prvog srpskog ustanka se nalazi u Mesnoj zajednici Centar i deo ulice, koji je ovim projektom potrebno obuhvatiti, nalazi se u pešačkoj zoni u delu od Ulice Svetog Save do Ulice 10-og oktobra u dužini od 150 metara i širine regulacije oko 19 metara.

Obnova ulice, po tehničkoj dokumentaciji, podrazumeva projektovanje arhitektonskog spolјnog rešenja: popravku zastora, zemenu određenih instalacija, obnovu zelenila i zamenu urbanog mobilijara, klupa, zidića za sedenje, kandelabara, zaštitnih-barikadnih stubića… Projektom je obuhvaćen kolovoz i trotoar na kompletnoj parceli, jer je asfaltni zastor vremenom propao i deformisao se od uticaja drvorednih stabala i vremenskih uslova. Zastor treba da bude od vibropresovanih betonskih ploča, u tonu sa postojećim zastorom sa Trga kulture i prvog dela Ulice Prvog srpskog ustanka.

Neophodno je uraditi i zamenu dela vodovodnog mreže i zamenu vodovodnih cevi., zamenu javne rasvetu – spolјne elektroenergetske instalacije, po ugledu na rasvetu na Trgu kulture. Na oba kraja pešačkog dela, zamenu zaštitne-barikadne stubiće za zaustavlјanje kolskog saobraćaja sa mogućnošću regulisanja, navodio se, između ostalog, u obimnoj tehničkoj dokumentaciji koja prati projekat investicionog održavanja Ulice Prvog srpskog ustanka.

Rok za podnošenje ponuda zainteresovanih za ovaj posao je 3. jul.

Foto/ilustracija: tehnička dokumentacija projekta

 

Exit mobile version