Pritvor od 30 dana osumnjičenom za razbojništva nad taksistima

SMEDEREVO, 9. jun 2023 – Na osnovu predloga Osnovnog javnog tužilaštva u Smederevu, prema osumnjičenom A.V. (23) određen je pritvor u trajanju od 30 dana. On se tereti da je 6. juna, u razmaku od nekoliko sati, kao korisnik taksi usluga, od troje vozača taksija nakon obavlјenih vožnji, uz pretnju da će ih napasti nožem koji je držao u ruci prisvojio, novac u ukupnom iznosu od preko 15.000 dinara. Prilikom izvršenja sva tri krivična dela koja mu se stavlјaju na teret on je, uz pretnju osvetom, upozoravao taksiste da događaje ne prijavlјuju, nakon čega bi se trčećim korakom udalјavao sa lica mesta.

Od strane tužilaštva je prema osumnjičenom najpre određeno zadržavanje a potom je predloženo i određivanje pritvora, zbog postojanja osnovane sumnje da je izvršio tri krivična dela razbojništva, i zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo, kao i da ometati postupak uticanjem na svedoke.

Krivično delo razbojništvo čini svako ko  upotrebom sile protiv nekog lica ili pretnjom da će neposredno napasti na život ili telo oduzme tuđu pokretnu stvar u nameri da njenim prisvajanjem sebi ili drugom pribavi protivpravnu imovinsku korist. Za osnovni oblik krivičnog dela zaprećena je kazna zatvora od dve do deset godina, navodi se u današnjem saopštenju Osnovnog javnog tužilaštva u Smederevu.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!