Ministarstvo objavilo tender za gradnju marine u Velikom Gradištu

BEOGRAD, 7. jun 2023 – Ministarstvo turizma i omladine raspisalo je juče tender za gradnju marine u Velikom Gradištu, poziv zainteresovanima je otvoren do 3. jula, a procenjena vrednost radova je 238,5 miliona dinara bez PDV-a.

Vlada Srbije, podsećamo, usvojila je uredbe o proglašenju lučkih područja dve marine, u Smederevu i Velikom Gradištu i lučkog područja međunarodnog putničkog pristaništa u Šapcu, na inicijativu Agencije za upravljanje lukama.

Što se tiče marine u Velikom Gradištu, prostor predviđen za izgradnju nalazi se u rukavcu reke Dunav neposredno od nizvodne pregrade na Srebrnom jezeru, a tehničkom dokumentacijom predviđeno je ukupno četiri veza za plovila većih dimenzija, a broj plovila predviđen u marini podeljen na vezove na vodi i vezove na suvom je 218.

U sklopu marine predviđeni su objekti: čuvarska služba, uprava marine, klub marine, zatvoreni hangar za plovila i komercijalni sadržaji – prodavnica mešovite robe, servis i iznajmljivanje bicikala, prodaja ribolovačke opreme, prodaja nautičke opreme, banka, pošta, informativni pult turističke organizacije, prodaja suvenira…

Rok za realizaciju radova je 14 meseci od dana zaključenja ugovora, precizirano je u dokumentaciji javne nabavke.

Foto/ilustracija: zvanična Internet prezentacija opštine Veliko Gradište, galerija, Snežana Miloradović

 

Skorašnji članci

error: Content is protected !!