Kraj školske godine u svim osnovnim i srednjim školama 6. juna

1. jun 2023 – Vlada Srbije saopštila je danas da je zbog tragedija koje su duboko pogodile čitavo društvo donela odluku da se školska godina završi 6. juna u svim osnovnim i srednjim školama u Srbiji.

U saopštenju se navodi da je naš obrazovni sistem stvoren sa ciljem da svim učenicima pruži adekvatnu podršku, ohrabruje ih na putu učenja i omogući im da rastu u zdrave, svesne i odgovorne pojedince.

U ovom trenutku, važnije je nego ikada, da se usredsredimo na ono što je najbolje za našu decu, jer ona zaslužuju našu potpunu podršku, ljubav i brigu, navodi se u saopštenju.

Škole mogu da nastave da rade do 20. juna, za učenike koji to žele. U tom periodu mogu se realizovati dopunska, dodatna i pripremna nastava, nastava u prirodi, kao i drugi oblici obrazovno-vaspitnog rada, sa ciljem podsticanja socijalnih i emocionalnih veština učenika i aktivnosti na teme tolerancije, empatije, zajedništva, podrške i zahvalnosti.

Treba napomenuti da će svi učenici koji ne budu zadovoljni svojim uspehom, dobiti priliku da do 20. juna poprave ocene na lični zahtev.

Resorno ministarstvo priprema dopis koji će tokom sutrašnjeg dana biti prosleđen školama, pri čemu će Ministarstvo i školske uprave biti na raspolaganju upravama škola za pojašnjenja.

O svim promenama u školskom kalendaru, škole će obavestiti roditelje i učenike putem redovnih kanala komunikacije, zaključuje se u saopštenju.

Foto/ilustracija: Pixabay.com

 

 

Skorašnji članci

error: Content is protected !!