„Putevima srpskih lepota“ – prikupljanje pomoći za lečenje Sanje Krstić

SMEDEREVO, 31. maj 2023 – Koncert opere „Putevima srpskih lepota“, koji će ove srede biti održan u Velikoj dvorani smederevskog Centra za kulturu, humanitarnog je karaktera. Prikuplјena novčana sredstva biće prosleđena za pomoć sugrađanki Sanji Krstić koja boluje od zloćudnog tumora grlića materice.

Ulaz je slobodan za sve posetioce, a novčana pomoć će biti prikuplјena ubacivanjem priloga u kutiju koja će biti postavlјena na ulazu u Veliku dvoranu.

Sanja je iz Smedereva i majka je dvoje dece.

Sanja je u aprilu 2022. godine osetila bolove u predelu stomaka, odmah je otišla na preglede nakon čega joj je  uspostavljena dijagnoza: Zloćudni tumor grlića materice koji prelazi granice grlića materice (C53.8 Neoplasma malignum cervicis, limites uteri transiens).

Zdravstveno stanje joj se naglo pogoršava, upućena je u bolnicu GAK Narodni front gde je primala transfuziju krvi, a zatim na Institut za Onkologiju kako bi otpočela sa lečenjem. Sanji su prepisani lekovi i suplementi, kao i hemioterapija i zračenje, a takođe joj predstoji i operacija kada se umanje limfni čvorovi.

Sredstva su joj potrebna za lekove, suplemente, vitamine, specijalističke preglede, laboratorijske analize i terapije.

Da Sanja pobedi opaku bolest! Budimo humani!

Projekat „Putevima srpskih lepota“ za cilj ima da osnaži proces decentralizacije kulture. Repertoar je formirani shodno ovoj misiji, a sačinjen je od filmske muzike, odabranih arija i šlagera, sa akcentom na repertoar domaćih autora. Realizacija ovog projekta počela je krajem aprila a završava se početkom juna, a osim Smedereva održava se ili je veće održana u gradovima: Niš, Šabac, Kralјevo, Bor, Užice, Čačak, Kragujevac, Vršac.

Izvođači su: Ljubica Vraneš – mecosopran bogate svetske karijere, solista ansambla Opere Narodnog Pozorišta u Beogradu, Dragolјub Bajić – prvak opere Narodnog pozorišta u Beogradu, Dragana Radaković – dirigentica i sopran svetske reputacije i Orkestar „Bellezza Serba“ (Srpska Lepota) novoosnovani gudački sastav formiran od najlepših akademski obrazovanih devojaka, koje već aktivno sviraju po uglednim orkestrima u našoj prestonici.

 

Skorašnji članci

error: Content is protected !!