Skupština Stručne strukovne organizacije sudijskog saveza FSRZS

SMEDEREVO, 30. maj 2023 – Danas je u Regionalnom centru za profesionalni razvoj u obrazovanju u Smederevu održana druga redovna skupština Stručne strukovne organizacije sudijskog saveza Fudbalskog saveza zapadne Srbije, kojoj je prisustvovao i Dejan Delević, predsednik Sudijske organizacije Fudbalskog saveza Srbije, kao i čelnici sudijskih organizacija Istočne Srbije i Vojvodine.

– Sudijsku organizaciju Srbije sam preuzeo u nimalo zahvalnom trenutku, zatekao sam gotovo haotično stanje. Mnogi su tu bili ne zbog interesa razvoja i unapređenja naše organizacije već, mogu slobodno da kažem, isključivo iz ličnih interesa. Prvi posao je bio da te ljude na neki način odstranimo i povučemo sa funkcija na kojima se nalaze.  Kroz usvojena akta stvorili smo dobar temelj da sa ljudima koji hoće da rade, ne samo zbog novca već i iz ljubavi, sudijsku organizaciju podignemo na znatno viši nivo – rekao je, između ostalog, Delević okupljenima.

Od ukupno 27 delegata prisustvovao je 21, odnosno 19 sa pravom odlučivanja., a sednicu je otvorio Dejan Dimitrijević, predsednik SSOS FSRZS.

On je, u dužem izlaganju, govoreći o radu sudijske organizacije FSRZS, istakao nekoliko bitnih momenata, posebno ističući ostvarenja Komisije za unapređenje sudija.

– Maksimalno ću se zalagati da kadrove iz našeg Saveza regrutujemo po zasluzi i kvalitetu, a ne po podobnosti i privilegijama. Kao organizacija, podnećemo inicijativu i da sudije sa 32 navršene godine mogu da napreduju, jer ćemo u suprotnom veoma brzo imati kadrovske probleme – najavio je Dimitrijević.

Prvi čovek sudijske organizacije Zapadnog regiona govorio je i o novom pravilniku u vezi sa starosnim limitom za sportske radnike i posmatrače, starije od 70 godina, kao i o nizu drugih pitanja iz delokruga rada organizacije.

Skupština je usvojila odluku o promeni člana 28, po kome će se ubuduće odluke donositi dvotrećinskom, a ne kao do sada prostom većinom prisutnih delegata.

Verifikovani su i mandati novih članova Skupštine, a to su: Nenad Ilić, Predrag Simić, Milovan Vukosavljević, Srđan Kantar i Darko Milanović.

Na kraju skupštinske sednice upriličen je svečani momenat, kada je, posle kraćeg obraćanja Darka Bradonjića, generalnog sekretara FSRZS, predsedniku sudijske organizacije regionalnog saveza Dejanu Dimitrijeviću uručen poklon – majica sa mapom regiona.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!