Pobeda u Tutinu, Smederevo i dalje s bodom prednosti na čelu tabele

TUTIN, 27. maj 2023 – Fudbaleri Smedereva zabeležili su još jednu pobedu, ovoga puta na vazda neugodnom terenu u Tutinu. Konačan rezultat, videvši sve šta su promašili, i nije najbolji odraz snaga, ali bitna su tri boda koja su stigla, i to u poslednji čas: Tutin – Smederevo 1924 1:2 (1:1).

Utakmica je započela šansom Zličića, zatim i pogođenom stativom Savkovića u 11.minutu, nakon šuta iskosa sa leve strane, ali su domaći, kada već Smederevci nisu iskoristili svoje šanse. bili ti koji su prvi stigli do vođstva, i to već u narednom napadu. Posle kontre po levoj strani, Milosavljević koristi ukazanu priliku i pogađa mrežu iza leđa Kaličanina.

Usledile su prave, kako to deca kažu, igre viktorije pred golom Tutina. Prvo je posle centaršuta Sevića iz kornera Panić glavom šutirao pored same stative, da bi potom Hajrović na golu Tutinaca ponovo odbranio pokušaj Zličića. I Bojić je izašao sam pred Hajrovića. ali mu je ovaj odbranio na loptu naleće Andrija Marković, no njegov udarac glavom završava pored gola.

Nedugo potom, opet Sević centrira sa kornera, ali lopta na putu do gola pogađa Dimitrijevića u nogu i sprečava je da završi u mreži.

I onda, u 36. minutu, izjednačenje; agilni Sević centrira sa leve strane, Bojić je sam na pet metara i nogom matira Hajrovića.

Do odlaska na odmor, Bojić je još jednom izašao sam ispred golmana domaćih, ali je ovaj put on bio spretniji.

Baš kao i prvo i drugi poluvreme započelo je šansom Zličića, a Hajrović je ponovo bio uspešniji.

Nastavljena je igra samo ispred gola domaćih, nizale su se šanse za smederevski tim, a propuštali su ih redom Zličić, Savković,  Dimitrijević, Janković, prilike od koji nekih  se mogu nazvati stopostotnim. Hajrović je delovalo kao nesavladiv.

Kada je već izgledalo da će Smederevo ostati bez dva boda, igrao se četvrti minut nadoknade, loptu su Tutinci izbacili van šesnaesterca, a ona dolazi do Vladimira Ilića, ovaj raspaljuje po njoj i ona završava u maloj mreži gola domaćih. Logično, usledila je erupcija oduševljenja Smederevaca.

Tako je, još jednom s mnogo muke, Smederevo, dva kola pre kraja prvenstva, zadržalo bod prednosti u odnosu na Borac iz Čačka. Čačani su na svom terenu pobedili OFK Mihajlovac, uprkos tome što su Mihajlovčani vodili i bili na dobrom putu da Smederevu učine veliku uslugu. Na kraju je Borac pobedio sa 3:2 i tako zadržao nadu da može do pozicije koja vodi u Prvu ligu.

U narednom kolu Smederevo je, još jednom, zbog kazne, domaćin u Kostolcu, dočekuje Real iz Podunavaca. Čačani gostuju u Krupnju, sastaju se sa domaćom ekipom Rađevca.

 

Skorašnji članci

error: Content is protected !!