Pritvor od 30 dana zbog porodičnog nasilja, ozbiljnih pretnji ženi i sinu

SMEDEREVO, 26. maj 2023 – Na osnovu predloga Osnovnog javnog tužilaštva u Smederevu, zbog postojanja osnovane sumnje da je izvršio krivično delo nasilјe u porodici, osumnjičenom M.M. (67) određen je pritvor u trajanju od 30 dana. On se tereti da je u dva navrata supruzi i sinu uputio ozbilјne pretnje po život i telo, najpre u porodičnoj kući, prilikom verbalne rasprave zbog neraščišćenih imovinskih odnosa, kada je rekao da će ubiti i njih i sebe.

Ove pretnje je zatim ponovio i u telefonskom razgovoru sa dežurnom službom nakon što je sam pozvao broj PU Smederevo 192, prijavlјujući da njeg verbalno maltretiraju

Od strane tužilaštva je prema osumnjičenom najpre određeno zadržavanje a potom je, s obzirom da je utvrđeno da su porodični odnosi očigledno ozbilјno poremećeni, kao i s obzirom na više puta upućene pretnje oštećenima, što sve predstavlјa osobite okolnosti koje ukazuju da bi u kratkom vremenskom periodu učinio krivično delo kojim preti, predloženo i određivanje pritvora.

Krivično delo nasilјe u porodici čini svako ko primenom nasilјa, pretnjom da će napasti na život ili telo, drskim ili bezobzirnim ponašanjem ugrožava spokojstvo,  telesni integritet ili duševno stanje člana svoje porodice. Za osnovni oblik navedenog krivičnog dela zaprećena je kazna zatvora od 3 meseca do tri godine, nnavodi se u današnjem saopštenju OJT u Smederevu.

Foto: OJT u Smederevu

 

 

Skorašnji članci

error: Content is protected !!