Majka i ćerke osumnjičene za ubistvo rođaka brane se ćutanjem

SMEDEREVO, 25. maj 2023 –  U Višem javnom tužilaštvu u Smederevu danas su saslušane M.I, A.I. i B.I. iz Smedereva, koje su pre dva dana uhapšene i zadržane zbog postojanja osnova sumnje da su izvršile krivično delo ubistva u saizvršilaštvu, da su udarcima po telu i glavi i potom davljenjem lišile života V.I.

Sve osumnjičene su se branile ćutanjem, odnosno iskoristile su svoje zakonsko pravo da ne iznose odbranu u ovoj fazi postupka.

Nakon saslušanja tužilaštvo je predložilo sudiji za prethodni postupak Višeg suda u Smederevu da se svim osumnjičenima odredi pritvor zbog postojanja osobitih okolnosti da će ometati postupak uticanjem na svedoke čije ispitivanje predstoji u istrazi, kao i obzirom na postojanje okolnosti koje ukazuju na uznemirenje javnosti.

Osumnjičenima M.I, A.I. i B.I. se stavlјa na teret da su u porodičnoj kući u tavanskom prostoru, dana 23.5.2023. godine, prilikom svađe i međusobne tuče sa oštećenim, sada pokojnom V.I, istom zadale više udaraca po glavi i telu, gušeći ga u predelu vrata, usled čega je on zbog zatvaranja disajnih puteva preminuo, navodi se u saopštenjem.

Foto/ilustracija: VJT u Smederevu

Skorašnji članci

error: Content is protected !!