Site icon podunavlje.info

Železničar i Godomin u nedelju igraju utakmicu za Jelenino ozdravljenje

SMEDEREVO, 24. maj 2023 – Fudbalski klubovi Železničar i Godomin odlučili su da za utakmicu, koju će u nedelju igrati na stadionu FK Smederevo, umesto plaćanja ulaznica bude postavljena kutija u humanitarnoj akciji prikupljanja novca za lečenje Jelen Veljković.

Jelena boluje od hronične bolesti bubrega petog stepena, od maja 2022. godine uključena je u hronični program hemodijalize zbog razvoja terminalne bubrežne insuficijencije.

Bolest bubrega joj je dijagnostikovana u 12 godini života kada je zbog ponavljane urinarne infekcije izazvane E.coli bila ispitivana u Institutu za majku i dete kada je rađena biopsija bubrega, a PH nalaz je ukazao da se radi o hereditarnom nefritisu. Za hroničnu bubrežnu insuficijenciju zna od 2019. godine nakon drugog porođaja. U decembru 2022. godine hospitalizovana je u Klinici za nefrologiju VMA radi pretransplatacione obrade za potencijalnu kadaveričnu transplantaciju bubrega i u toku ispitivanja dijagnostikovana joj je dilatativna kardiomijopatija. Nakon obavljenih dodatnih ispitivanja od strane kardiologa zaključeno je da nema kontraindikacija za potencijalnu transplantaciju..

U kontaktu sa jednom klinikom u inostranstvu dobila je pozitivan odgovor da prihvataju da urade transplantaciju, ali Jelena nije u mogućnosti da sama finansira te troškove pa se ovim putem obraća svim humanim ljudima da joj pomognu, koliko ko može.

Sredstva su potrebna za transplantaciju bubrega i troškove bolničkog lečenja u inostranstvu, kao i za troškove puta i smeštaja u toku lečenja.

Za Jeleninu pobedu! Budimo humani!

Pomozimo Jeleni, poručuju iz dva kluba.

Exit mobile version