Site icon podunavlje.info

Pritvoreni osumnjičeni za iznudu dve hiljade evra od maloletnika

SMEDEREVO, 24. maj 2023 – Na osnovu predloga Osnovnog javnog tužilaštva u Smederevu, zbog postojanja osnovane sumnje da su izvršili krivično delo iznude u saizvršilaštvu, osumnjičenima D.S. (20) i B.Ć. (19) određen je pritvor u trajanju od 30 dana. Njima se stavlјa na teret da su, u prisustvu svedoka, dana 20. i 21. maja, upotrebom sile i pretnje pokušali da maloletnog oštećenog prinude da im pribavi novac u iznosu od 2000 evra. Najpre su mu u kući u kojoj živi zadali više udaraca rukama i nogama po telu, a potom narednog dana putem telefonskih poruka ponovo zahtevali da im pribavi taj iznos do kraja meseca, uz pretnju po život i telo oštećenog.

Od strane tužilaštva je prema osumnjičenima najpre određeno zadržavanje a potom je, s obzirom na činjenicu da je u toku postupka potrebno ispitati više svedoka i maloletnog oštećenog, predloženo i određivanje pritvora.

Krivično delo iznude čini svako ko u nameri da sebi ili drugom pribavi protivpravnu imovinsku korist, silom ili pretnjom prinudi drugog da nešto učini ili ne učini na štetu svoje ili tuđe imovine. Za osnovni oblik navedenog krivičnog dela zaprećena je kazna zatvora od jedne do osam godina, navodi se u saopštenju OJT u Smederevu.

Foto/ilustracija: MUP Srbije

Exit mobile version