Radinčanke uzrasta do 14 godina osvojile bronzu na državnom prvenstvu

KRALJEVO, 21. maj 2023 – Ovog vikenda u Kraljevu je bila završnica državnog prvenstva za mlade rukometašice uzrasta do 14 godina. Na finalnoj smotri najboljih u Srbiji, na kojoj je učestvovalo 12 ekipa koje su izborile plasman u regionalnim takmičenjima, rukometašice Mladog radnika iz Radinca su u borbi za bronzanu medalju ubedljivo savladale vršnjakinje iz beogradske Crvene zvezde.

Prvog dana mlade Radinčanke su u svojoj grupi najpre savladale novosadsku Vojvodinu sa 18:14, a potom i RK Beograd rezultatom 20:17.

U polufinalu su, posle neizvesne borbe poražene od domaćeg Metalca sa 16:14,da bi kvalitet ove perspektivne generacije, koja stasava pod rukovodstvom sekretara Stevana Nikolića i pod nadzorom trenera Jovice Petkovića i njegovog asistenta Aleksandra Adamovića, došao do izražaja.

Predvođene najboljom akterkom meča Lenom Janković ( 7 golova), uz zapažen učinak Anđele Stojković (7), Anđele Kojić (6) i Lare Živković (5), Radinčanke su deklasirale Crvenu zvezdu rezultatom 30:22, poluvreme13:10 i tako se okitile bronzanim medaljama.

Recimo i to da je domaćin, kraljevački Metalac, u finalu, posle produžetka, bio uspešniji od beogradskog Juniora i tako postao prvak države za ovaj uzrast.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!