Site icon podunavlje.info

Čelik najbolji u prvom kolu Lige Srbije u planinarskoj orijentaciji

BEOGRAD/SMEDEREVO, 21 maj 2023 – U okviru majskih sportskih dana na Avali, u organizaciji planinarskog društva Avala, ove nedelje je održano je prvo redovno kolo Lige Srbije u planinarskoj orijentaciji. U takmičarskom delu, najuspešnije su bile ekipe Čelika, koje su osvojile sedam medalјa, dve zlatne, tri srebrne i dve bronzane. Čelik je i ukupni pobednik ovog kola lige i time je zaslužio pehar namenjen šampionima.

Zlatne medalјe osvojile su ekipe seniorki i veterana. Seniorke su nastupile u sastavu: Katarina Cvetković, Nataša Vasojević i Jelena Stanković. Prva ekipa veterana, koja je višestruki prvak države i Balkana, nastupila je u standarnom sastavu: Dragan Pavlović, Nebojša Milovanović i Dragutin Jeremić. Srebrne medanle osvojile se Čelikove ekipe seniora, prva ekipa, pionirkr i veterana, treće ekipa. Seniori su nastupili u sastavu: Saša Nikolić, Aleksandar Živojinović i Danijel Mitrović. Pionirke su bile u sastavu: Marta Trajković, Mina Vučković i Anka Ranković. Treću ekipu veteran su činili: Dragan Tasić, Dejan Ranković i Dušan Jovanović. Bronzanim medalјama okitile su se ekipa veteranki i druga ekipa veterana. Veteranks su nastupile u sastavu: Bilјana Grujić, Danijela Jeremić i Aleksandra Jovanović. Drugu ekipu veterana činili su: Dragan Nikolić, Štefan Riling i Branko Grujić.

Tako je Čelik i ovog vikenda, potvrdio visoku klasu u borbi za odbranu titula prvaka Srbije u planinarskoj orijentaciji. Osvojeno je 4247,85 bodova, drugoplasiran je Tornik iz Čajetine sa 2223,24, a trećeplasiran je Javorak iz Paraćina sa 1833,36 bodova.

Već predstojećeg vikenda Čelik učestvuje na takmičenju Orijentiring sprint lige Srbije u okviru petog kola, koje se održava u naselјu Bele vode, nadomak Beograda.

Fotografije su iz arhive članova kluba.

 

Exit mobile version