Site icon podunavlje.info

Teškom mukom savladani Kraljevčani – sačuvana liderska pozicija

KOSTOLAC. 20. maj 2023 –  Oklopnici su danas u prohladnom, vetrovitom i povremeno kišnom Kostolcu, gde silom prilika igraju kao domaćini, boljom igrom u nastavku susreta stigli do nova tri boda, koji znače da su i dalje na čelu tabele: Smederevo 1924 – Sloga (K) 2:1 (0:0).

Gosti iz Kraljeva su uspešno parirali Smederevcima u prvom delu susreta, a preko korpulentnopg Jovanića u par navrata i pripretili.

S druge strane, smederevski fudbaleri su imali jalovu inicijativu, sa više netačnih šuteva, a samo je onaj Dimitrijevića u 16. minutu išao u okvir gola, za paradu golmana Sloge Nikolića. Pre toga je Zličić kod druge stative promašio nebranjeni deo mreže, a dva udarca Savković iz relativno povoljnih situacija završila su iznad gola.

Znatno bolje izdanje oba rivala viđeno je u nastavku susreta. Odličan udarac Jordana Ivanovića sa 11-12 metara, golman Nikolić je bravuroznom intervencijom spasao svoju mrežu izbacivši loptu u korner. Pri tome  se i povredio, pa je morao da napusti teren.  Njegovo mesto zauzeo je Grujičić koje je u kratkom razdoblju dva puta kapitulirao.

Najpre je u 57. minutu, nakon izrađene akcije, Savković servirao loptu Dimitrijeviću za vođstvo domaćih, da bi tri minuta kasnije još jednom Savković preciznim pasom pronašao Zličića, koji je udvostručio prednost.

Umesto da nastave sa inicijativom, Smederevci su „spustili nogu s gasa“, što je ohrabrilo Kraljevčane da krenu agresivnije. Prvo se Đoković u izglednoj prilici spetljao, ali ne i nešto kasnije snažni Jovanić, koji je u 81 minutu neodbranjivim volej udarcem smanjio rezultat.

Ipak, to nije ugrozilo pobedu Smederevaca, koja znači ostanak na liderskoj poziciji na tabeli. Rastojanje u odnosu na drugoplasirani Borac je i dalje samo bod, pošto su i Čačani pobedili Takovo sa 2:1 u Gornjem Milanovcu. U narednom kolu Smederevo gostuje u Tutinu, a Borac kod kuće dočekuje OFK Mihajlovac. Mihajlovčani se sutra, u nedelju, sastaju sa Mačvom iz Bogatića, koja se polako oprašta od lige, ali će ostati upamćena po tome što je Smederevu otkinula dva boda  i „napakovala“ kaznu igranja van domaćeg stadiona.

Exit mobile version