Site icon podunavlje.info

Podignuta optužnica protiv D. N. iz Osipaonice za ubistvo majke čekićem

SMEDEREVO, 18. maj 2023 –  Više javno tužilaštvo u Smederevu je, nakon sprovedene istrage, podiglo optužnicu protiv D.N. (51) iz Osipaonice zbog postojanja opravdane sumnje da je 23. februara ove godine, u porodičnoj kući, u Osipaonici, u stanju bitno smanjene uračunlјivosti zbog alkoholne opijenosti težeg stepena, sa umišlјajem lišio života svoju majku D.N. (75) tako što joj je zadao najmanje tri udarca malјem, saopštilo je danas Više javno tužilaštvo u Smederevu.

Navedenom optužnicom okrivlјenom se stavlјa na teret da je na napred opisan način izvršio krivično delo ubistvo tako što je čekićem većih dimenzija, tzv. „barozom“, udarao majku u predelu glave i naneo joj teške telesne povrede opasne po život, usled čega je preminula dana 29. marta ove. godine.

Više javno tužilaštvo u Smederevu je predložilo nadležnom sudu da po održanom glavnom pretresu okrivlјenog D.N. oglasi krivim i osudi po zakonu i da se prema njemu izrekne mera bezbednosti obaveznog lečenja od alkoholizma u zdravstvenoj ustanovi.

Okrivlјeni D.N. nalazi se u pritvoru počev od 23. feburara, a predlog ovog tužilaštva je da se pritvor produži zbog okolnosti koje ukazuju da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo, kao i zbog uznemirenja javnosti koje može ugroziti nesmetano i pravično vođenje krivičnog postupka, navodi se u saopštenju VJT u Smederevu.

Foto/ilustracija: pixabay.com

Exit mobile version