Site icon podunavlje.info

Smederevski Crveni krst zatvara prihvatilište u Maloj Krsni

SMEDEREVO. 17. maj 2023 – Crveni krst Smederevo dopisom je obavestio medije, preko njih i javnost, da od 31. maja prestaje da radi prihvatilište u Maloj Krsni. Apeli upućeni nadležnima, kada je posle svih turbulencija u ovoj smederevskoj humanitarnoj organizaciji i posledičnih smena, postalo jasno da Crveni krst nema ni materijalne ni ljudske resurse, pa ni zakonskog osnova, da dalje održava prihvatilište, ostali su bez odgovora.

Da sve bude gore, u poslednjih mesec dana učestali su incidenti u samom prihvatilištu, ima tu i korisnika sa sve samo ne bezazlenim psihijatrijskim dijagnozama, bilo je fizičkih nasrtaja na osoblje, a sada će ti korisnici, ako se nešto ne promeni u narednih desetak dana, ostati i bez tog smeštaja.

– Nije bila laka odluka, ali neke stvari izmiču kontroli. Korisnicima je neophodna nega za koju naši zaposleni nisu obučeni, pa ni spremni, i o tome smo morali da vodimo računa – kaže za podunavlje.info Maja Jovanovska, sekretar Crvenog krsta Smederevo.

Odlukom Upravnog odbora Crvenog krsta Smederevo ova organizaciona jedinica prestaje da radi, a devet tamo zaposlenih radnika bez posla. Šta će biti sa u Maloj Krsni trenutno smeštenim korisnicima ostaje da se vidi, Crveni krst se osim smederevskoj Gradskoj upravi obratio i Centru za socijalni rad, koji bi trebalo da iznađu rešenje. U suprotnom, i oni će se kao i zaposleni naći na ulici.

 

Foto/ilustracija: Crveni krst Smederevo

Exit mobile version