Site icon podunavlje.info

Mlade rukometašice OŠ „Ivo Andrić“ iz Radinca vicešampionke Srbije

RADINAC, 17. maj 2023 – Na Srebrnom jezeru u Velikom Gradištu danas je, posle dvodnevnih borbi, završeno državno prvenstvo u rukometu za osnovce, sa koga se učenice Osnovne škole „Ivo Andrić“ u Radinac vraćaju kao vicešampionke Srbije.

U finalu su pobeđene o vršnjakinja iz Ade sa 14:10, ali je i ovo značajan uspeh, kojim je nastavljen niz započet 2009, kada su devojčice iz Radinca takođe osvojile srebrenu medalju, da bi 2018. stigle i do zlata. Na poslednje dve smotre osnovnoškolskog rukometa u Srbiji, 2021. i 2022, bile su bronzane.

Mlade Radinčnake, pod rukovodstvom nastavnika Gorana Krčmarevića, na ovogodišnje državno prvenstvo u rukometu za osnovce su došle kao šampionke grada, okruga i međuokruga. Prvenstvo je trajalo dva dana, a učestvovalo je osam najboljih iz Srbije. U grupnoj fazi bile su uspešnije najpre od škole iz Vladičinog Hana sa 16:5, a potom i škole iz Kragujevca sa 15:7. Inače, ako nekoga zanima, u meču za treće mesto, škola iz Umčara je slavila protiv mladih Kragujevčanki, koje su Radinčanke prethodno „isprašile“.

Exit mobile version