Site icon podunavlje.info

Kup FSRZS: Gosti iz Crne Bare borili se hajdučki u susretu s favoritom

KOSTOLAC. 17 maj 2023 –  U Kostolcu, gde Smederevo silom prilika igra kao domaćin, po prohladnom i izuzetno vetrovitom vremenu, danas je odigrana polufinalna utakmica takmičenja za Kup FSRZS. Smederevci su bili favoriti u ovom meču, i u kombinovanom sastavu u kome su nastupili, i prema očekivanju izborili su vizu za finale, gde će se sastati sa ekipom Jošanice. Kada se sve sabere, konačan rezultat današnjeg susreta možda i ne svedoči najbolje o otporu koji im je pružio tim iz Crne Bare: Smederevo 1924– Hajduk Stanko 3:1 (2:0).

Jer, sve pohvale za borbenu i požrtvovanu, na momente i lepršava igru zaslužuju gosti, naročito u završnici utakmice, kada se uprkos rezultatskom minusu nisu predavali.

A počelo je onako kako su Smederevci priželjkivali – ranim vođstvom, mada su gosti iz Crne Bare bili prvi koji su pripretili, samo što se krenulo sa centra, preko Samardžića koji je šutirao sa ivice kaznenog prostora.

Oklopnici su već u četvrtom minutu stekli prednost; u ulozi asistenta još jednom se našao Zličić, a Bojić je sa desetak metara pogodio suprotan ugao gola Hajduk Stanka.

Potom su dobre udarce sa distance imali Zličić i ponovo Bojić, da bi u 18. minutu, nakon uspešne akcije i pasa Filipovića, sa više od 20 metara, Kostić pravim projektilom udvostručio prednost.

Sve dileme oko konačnog ishoda mogli su početkom drugog poluvremena da reše , nakon kontre, Nikola Filipović i Andrija Marković, koji su od centra krenuli sami ka golu gostiju, ali je Marković tako traljavo šutirao da je sto vratio loptu rezervom golmanu tima iz Crne Bare Despotoviću.

To kao da je ohrabrilo goste, koji su, nakon nekoliko pokušaja, u 80. minutu uspeli da smanje prednost Smedereva. Sa levog boka centrirao je Uroš Janković, a kod druge stative neometan, udarcem glavom Samardžić je pogodio mrežu Jovića.

U 87. minutu Ilića je u šesnaestercu srušio Nemanja Jurišić, dosuđen je penal za Smederevo koji je sigurno realizovao Miloš Janković.

U poslednjim trenucima meča zatresla se prečka Smedereva; udarcem sa 18 metara pogodio ju je Uroš Janković.  To je bila poslednja prilika da gostujući tim ublaži poraz i kući se vrati sa boljim rezultatom, kakav su, po prikazanom, možda i zaslužili.

Smederevo je tako izborili nastup u finalu Kupa FSRZS, u kome će za protivnika imati ekipu Jošanice, koja je danas, nakon izvođenja penala, savladala Takovo rezultatom 4:3. Finalni meč na programu je 7. juna.

Exit mobile version