Bavaništanci traktorima blokirali stari put ka Pančevu (video)

16. maj 2023 – Poljoprivrednici juče nisu postigli dogovor na sastanku sa premijerkom Anom Brnabić zbog čega su danas malo pre 12 časova počeli protesti u nekoliko gradova u Srbiji. Poljoprivrednici iz Bavaništa su s pedesetak traktora blokirali stari put koji vodi ka Pančevu.

Po okončanju današnje blokade, saopštenjem su se na svom FB profilu oglasili iz Udruženja Složni Pidikanci Bavanište:

Povodom raznoraznih priča i optužbi koje kruže u javnosti da smo stranački opredelјeni, želimo da demantujemo sve te neistinite priče. Ovo je NESTRANAČKI skup povodom protesta udruženja polјoprivrednih društava i podrška inicijativi za opstanak polјoprivrede, navode u saopštenju.

 

U najvećem broju mesta blokade su okončane tokom popodneva, ali su najavljene nove ukoliko ne bude dogovora sa Vladom oko njihovih zahteva.

Učesnici protest su danas rekli da nisu u planu masovne blokade saobraćaja, već će se gledati koliko će nezadovoljnih izaći na puteve i ulice. Od toga će zavisiti dalji tok protesta i eventualni odlazak traktorima u Beograd.

Zahtevi poljoprivrednika u pregovorima sa Vladom, podsetimo, bili su je i da se na dizel ne obračunavaju akciza i PDV, da se uvede prelevman (zaštitna taksa) na mlečne proizvode koji se uvoze iz Evropske unije i država potpisnica CEFTA sporazuma (Albanija, Bosna i Hercegovina, Bugarska, Hrvatska, Makedonija, Moldavija, Rumunija, Crna Gora i Srbija) kao i da se trenutna subvencija po kravi od 30.000 dinara uveća za 10.000 dinara.

Foto: Udruženje Složni Pidikanci Bavanište FB, video Instagram 192_rs

 

 

Skorašnji članci

error: Content is protected !!