Site icon podunavlje.info

Uhapšena pod sumnjom da je šestomesečnoj bebi dala antipsihotik

SMEDEREVO,  14. maj 21023 – Na osnovu predloga Osnovnog javnog tužilaštva u Smederevu, određen je pritvor u trajanju od 30 dana A.N. (21) a zbog postojanja osnovane sumnje da je u noći između 26. i 27. aprila 2023. godine u Kovinu svom šestomesečnom detetu dala antipsihotik – lek za smirenje olanzapin, nakon čega je devojčica hospitalizovana na Institutu za zdravstvenu zaštitu majke i deteta Srbije ,,Dr Vukan Čupić’’.

Do ovakvog saznanja tužilaštvo je došlo na osnovu obaveštenja ove zdravstvene ustanove, nakon čega je u saradnji za nadležnom policijskom upravom organizovano hapšenje osumnjičene prilikom otpusta iz ustanove gde je, zajedno sa detetom, bila na hospitalizaciji u periodu od 27.4. do 12.5.2023. godine. Njoj je odmah, po nalogu dežurnog javnog tužioca određeno zadržavanje, a zbog činjenice da je nakon izvršene procene rizika utvrđeno postojanje neposredne opasnosti od nasilјa u porodici istovremeno su joj izrečene i hitne mere privremenog udalјenja iz stana i privremene zabrane da kontaktira žrtvu nasilјa i prilazi joj.,

Njoj se na teret stavlja da je izvršila krivično delo omogućavanje uživanja opojnih droga i krivično delo zapuštanje i zlostavlјanje maloletnog lica, zbog čega joj je određen je pritvor u trajanju od 30 dana, zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će ometati postupak uticanjem na svedoke, kao i da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo, navodi se u saopštenju OJT u Smederevu.

Foto/lustracija: MUP Srbije

Exit mobile version