Site icon podunavlje.info

Prikazano do sada predato oružje, municija i eksplozivne naprave

SMEDEREVO,  14. maj 21023 – Do jutros je prikupljeno 13.300 komada različitog naoružanja, čulo se u Duvaništu kod Smedereva na današnjem prikazu neregistrovanog oružja, municije i minsko – eksplozivnih sredstava koje su od 8. maja do danas građani predali policijskim stanicama, a kojem je prisustvovao Aleksandar Vučić.

– Ponosan sam na ovu akciju i njene rezultate. To smo obećali građanima Srbije jer je to potrebno i važno zbog veće sigurnosti svih. Zahvalan sam ljudima na odgovornosti i molim ostale koji poseduju nelegalno oružje da ga predaju – rekao je Vučić tom prilikom.

On je dodao da će u narednih mesec dana ova akcija biti na dobrovoljnom nivou, a nakon toga u kontrolu kreću nadležni organi.

– Odličan posao su uradili. I Novi Sad i Šabac i Mitrovica proporcionalno broju stanovnika. Naravno i Beograd. Ovo neće da traje tri dana. Ovo je naša akcija koju ćemo sprovesti. Do 8. juna ne sme da bude represija, od 8. juna idemo na represiju. Tada će kazne biti ogromne. Idemo na izmenu zakona, nikome se ne isplati da kod sebe drži nelegalno oružje. Veliki posao je urađen, veliki… Ovo je naša molba, akcija traje do 8. juna, a onda policija postupa po zakonu – kazao je Vučić.

Informacija i foto: Instagram buducnostsrbijeav

Exit mobile version