Site icon podunavlje.info

Pioniri Košarkaškog kluba Smederevo 1953 prvaci Centralne Srbije

VELIKA PLANA,  14. maj 2023 – Posle višenedeljnog nadmetanja, u kojem su učestvovale trideset i dve ekipe, juče i danas je u Velikoj Plani održana završnica prvenstva  Centralne Srbije u košarci za pionire. Smederevski dečaci rođeni 2008. i 2009. godine su, posle velike borbe, osvojili prvo mesto.

Najpre su juče u polufinalu savladali vršnjake iz Kruševca sa 71:69, a pobedonosni koš bukvalno u poslednjoj sekundi postigao je Nikola Arsić.

Finalni meč protiv Jagodine počeo je u znaku rivala, koji je poluvreme okončao sa 10 koševa prednosti. Znatno bolje izdanje mladih Smederevaca viđeno je u nastavku utakmice, nadoknadili su zaostatak i na kraju slavili rezultatom 60:55.

U borbi za treće mesto Kruševljani su bili uspešniji od vršnjaka iz Požarevca.

Inače, u završnici prvenstva se nadmetalo osam klubova podeljenih u dve grupe. Iz one gde je bilo Smederevo prolaz dalje obezbedila ekipa Požarevca, a iz druge su to bili Napredak iz Kruševca i Jagodina.

Treba reći da su smederevski dečaci u prvoj utakmici, u polufinalnom duelu sa Kruševljanima, nastupili bez trojice prvotimaca, koji su bili na ekskurziji, pa otuda i neizvesnost do samog kraja.

– U finale smo ušli pomalo ispražnjjeni, ali sa dvojicom koji su se vratili u tim, pa smo smogli snage da u drugom poluvremenu napravimo preokret – ne krije zadovoljstvo trener Marko Kaplarević.

Ovaj vredan uspeh ostvarili su: Nikola Arsić, Ilija Barnić, Vuk Dabić, Vuk Đorđević, Novak Vujović, Vasilije Kaplarević, Aleksa Krstić, Gabrijel Kanai Pavlović, David Bogdanović, Toma Kaplarević, Luka Gigić. Luka Dončić, Saša Marić i Mihajlo Cvjetičanin.

Da se u KK Smederevo 1953 velika pažnja posvećuje radu sam mlađim selekcijama svedoči i podatak da će se i mlađi pioniri naći na turniru za prvaka Centralne Srbije. Na tom turniru, u organizaciji Košarkaškog saveza Srbiji i košarkaškog saveza regiona centralne Srbije, pod pokroviteljstvom kraljevske porodice,  igra se u Topoli od 10. i 11 juna, nadmetaće se i smederevske košarkaške nade rođene 2010. i mlađe.

Exit mobile version